Forside/introduktion

Velkommen til et eksempel på hvordan en skoleprojekter.dk side kan se ud.

Her er en kort rundvisning på hvad du ser, og hvordan man kan opbygge sin side. Hjemmesiden virker til alle platforme, computer, tablet og smartphones. Beskrivelsen er med udgangspunkt i hvordan man ser det på en computer.

Det du ser her, er forsiden på et websted. Derfor står der ikke mere i adresselinjen end “skoleprojekter.dk/testskole”.

Når man benytter sig af Skoleprojekter.dk, der er bygget på wordpress, kan man have en fast forside, så folk altid møder den samme tekst – med mindre at du har opdateret den imellemtiden 🙂
Et alternativ er at se de nyheder man har lagt på siden – på denne test side har jeg lagt den under menupunktet “nyheder”.

Når man kigger på en wordpress baseret hjemmeside, kan man se to slags “sider”. Man kan se det man kunne kalde for nyheder, det bliver i platform for “indlæg”, og bliver vist på en nyhedsside ligesom under menupunktet “nyheder“. Nyhederne kommer, i takt med at man laver nye indlæg, længere ned på nyhedssiden. Alternativet er det der hedder “sider”, og er, ligesom denne forside, en side med en tekst, som man har brug forbliver tilgængelig.

Øverst til højre finder du menuen. Nedenfor finder du et billede af menupunkterne. Menuen består af et link tilbage til forsiden, en eksempelside med underside til (der for den lille trekant), nyhedsside og “om”.

“Forside” giver lidt sig selv. Når man trykker på den kommer man (tilbage) til denne side. “Eksempelside” kommer vi tilbage til. Når man trykker på “nyheder” vil man kunne se de nyeste indlæg på hjemmesiden. Hvis man klikker på “om”, kommer man i dette tilfælde tilbage til “skoleprojekter.dk”.

Eksempelside kunne fx være en side der beskriver mere dybtegående om projektet, end man ville gøre på forsiden. Dertil kommer der en “underside”, som tilgås igennem menuen ved at pege på “eksempelside” og klikke på “underside” som bliver synlig.

Undersiden kan man så bruge til fx at vise specifikke elevprojekter på.

God fornøjelse! 🙂